De carrièreswitch

Van casemanager in de jeugdzorg naar virtual assistant (VA).

In de jeugdzorg dien je van alle markten thuis te zijn, oftewel een generalist. Dit zorgt er dan ook voor dat je een waslijst hebt aan taken die gedaan moeten worden. Wat een verademing zou het zijn wanneer je een en ander uit handen zal kunnen geven. Maar hoeveel mensen zijn er nou daadwerkelijk, met de expertise in je vakgebied, die nog een paar handen vrij hebben? 

Werkdruk

De werkdruk in de jeugdzorg is gigantisch. Deadlines die gehaald moeten worden, afspraken die ad hoc ingepland moeten worden i.v.m. een crisis, zittingen die vaak gepland worden op momenten dat er net wat anders in de agenda stond en ga zo maar door. Om nog maar te zwijgen over alle administratie en de maatschappelijke druk die erbij komt kijken. Want wat wordt er goed werk verricht! Je moet er echt staan. En nog belangrijker: je moet ervoor zorgen dat je recht overeind blijft. Maar, hoe? Dat is soms een hele lastige vraag.

Zelf kan ik een boek schrijven over de tijd dat ik werkzaam ben geweest bij de jeugdbescherming. Zowel over de positieve- als de minder positieve kanten van het werk. Ik ben overeind blijven staan, natuurlijk ook met dank aan mijn collega’s. Want je hebt elkaar nodig, hard nodig. Voor reflectie, om te relativeren, voor aanmoediging en verbinding.
Maar ja, uiteindelijk konden we niet elkaars werk uit handen nemen.
Wat soms juist zó gewenst was geweest.

Oplossing: Aanbod van vakinhoudelijke expertise

Wat als dit nu wél de oplossing is?! Dat ik jou aanbied om (administratief) werk van je uit handen te nemen. Voor mij zijn dat de lusten en niet meer de lasten, terwijl het voor veel medewerkers in de jeugdzorg en jeugdbescherming een enorme last is die op hun schouders ligt.
Laat mij je administratieve rompslomp verkleinen. 

Hieronder alvast een voorbeeld van een aantal taken die ik van je kan overnemen:
▪️Schrijven van verzoekschriften en/of verweerschriften
▪️Plannen en organiseren van afspraken/overleggen/JBT’s
▪️Verzoek tot onderzoek schrijven en/of indienen bij de Raad voor de Kinderbescherming
▪️Schrijven van bepalingen jeugdhulp
▪️Voorzitten/notuleren en vastleggen van groot overleggen
▪️Opstellen van een schriftelijke aanwijzing
▪️Concept maken van omgangsregelingen
▪️Verwerken van (psycho)diagnostische gegevens

In de tijd die je zo bespaart kan je er echt voor het kind, het gezin en het systeem zijn.

Inge Goudkamp, ondernemer
Contact

Terug naar het overzicht